Yılın İlk “Huzur Sohbetleri” Programı Gerçekleştirildi

Yılın İlk “Huzur Sohbetleri” Programı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 21.01.2023
64
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş Hanımefendinin himayesinde toplumda birlik ve beraberliğin güçlenmesi, kardeşlik duygularının tesisi ve manevi değerlerin canlı tutulması amacıyla 2020 yılında başlayan “Huzur Sohbetleri“ programı Mersin İl Müftülüğü organizesinde Yenişehir Hz. Mikdat Camii müştemilatında bulunan İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert tarafından gerçekleştirilen “Toplumsal Vazifelerimiz ve Sorumluluklarımız” konulu sohbetle devam etti.

Sohbette, sorumluluk bilinciyle yaratılan insanın, başta Allah olmak üzere kendisine, ailesine, komşularına ve topluma karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Müftü Yardımcısı Mert: “Topluma karşı sorumlulukların başında, Müslümanların bir birini sevmesi ve birbirlerinin haklarına saygı göstermesi gelmektedir. İslami terbiye ile yetişmiş insan, seven ve sevilen, merhamet eden, herkesle hoş geçinen ve kendisiyle hoş geçinilen; kendisiyle, ailesiyle, içinde yaşadığı toplumla, milletiyle ve bütün insanlıkla barışık olandır. Böyle bir Müslüman, maddi ve manevi alanda iyilikte yardımlaşır, muhtaçlara yardım elini uzatır. Dini sorumluluğa sahip olan kişi, Allah hakkı olarak kabul edilen kamu mallarını korur, haksız yollarla bunları elde etmeye çalışmaz” dedi.

“Huzur Sohbetleri” programı, alanlarda yapılan hizmetlerle alakalı istişare edilmesinin ardından yapılan dua ve ikramlarla sona erdi.

Mersin İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve ev sahipliğini İl Müftüsü Aydın Yığman’ın eşleri Şerife Yığman hanımefendinin yaptığı programa İl Müftü yardımcısı Ümmühan Mert, Stk kadın temsilcileri, ilçe müftülerinin eşleri ve TDV Kadın Kolları Mersin Şubesi üyeleri katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.