Türkiye’nin Hac Kontenjanı Arttı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile 2020 yılı Hac Protokolü’nü imzaladı. Protokolde Türkiye için belirlenen hac kontenjanı 3 bin 430 kişi arttırılarak, 83 bin 430’a yükseltildi.

Türkiye’nin Hac Kontenjanı Arttı!
Yayınlama: 02.12.2019
1.214
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki heyetle 2020 Yılı Hac Organizasyonu’na ilişkin temaslarda bulunmak üzere Mekke’ye gitti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görüşmede 2019 yılı hac ve umre ibadetini eda etmek üzere Suudi Arabistan’a gelen Türk hacı adaylarına sunulan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca görüşmede, 2020 Yılı Hac Organizasyonu’nun rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için ulaşım, sağlık, konaklama, hacı adayların pasaportlarıyla ilgili prosedürlerin iyileştirilmesi gibi pek çok konuda sunulacak hizmetler ele alındı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görüşmede 2019 hac organizasyonunun başarılı bir şekilde eda edilmesinden dolayı Tahir Benten’e teşekkür etti. Bakan Benten ise, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet standartlarını her yıl arttırdığını, başarılı bir organizasyon yaptığını ve bu yönüyle de diğer İslam ülkelerine örnek olacak hizmetler sunduğunu ifade ederek Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Değerlendirme ve görüşmelerin ardından 2020 yılı Hac Protokolü Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten tarafından imzalandı.

Türkiye’nin nüfusunun artması dolayısıyla protokolde, Türkiye için belirlenen hac kontenjanı 3 bin 430 kişi arttırılarak, 83 bin 430’a yükseltildi.

Hac kontenjanındaki artışın Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Erbaş, hac kontenjanındaki artışı, sosyal medya hesabından duyurdu.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi