Tüm Türkiye’de Olduğu Gibi Kırıkkale’de De Fidanlar Toprakla Buluştu..

Kırıkkale İl Müftülüğünce her yıl Mevlid-i Nebi haftasında düzenlenen fidan dikim etkinliği bu yıl Türkiye genelinde düzenlenen fidan dikim kampanyası ile beraber gerçekleştirildi. Kampanyaya İl Müftülüğünden İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

Tüm Türkiye’de Olduğu Gibi Kırıkkale’de De Fidanlar Toprakla Buluştu..
Yayınlama: 12.11.2019
718
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile hayata geçirilen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de fidanlar toprakla buluştu.

81 ilde saat 11.11’de 2023 noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu kampanya ile Kırıkkale’de de 71 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.  Kampanya kapsamında belirlenen 12 Lokasyonda,  (Ahılı Köyü Kızıldağ Mevkii, Ahılı-Çipideresi Ağaçlandırma Sahası, Keskin Hacı Taşan Hatıra Ormanı, Çelebi/Hacıyusuflu Köyü, Bahşılı Mesire Sahası, Karakeçili Erezyon Kontrol Sahası, Dağevi Köyü Ağaçlandırma Sahası, Yahşihan/Mahmutlarşarklısı Ağaçlandırma Sahası, Sulakyurt Jandarma Hatıra Ormanı, Sulakyurt Mezarlık Mevkii, Karaahmetli Tabiat Parkı, Delice/Kurtoğlu Rehabilitasyon Sahaları)  toplam 71 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ahılı/ Kızıldağ Mevkiindeki fidan dikme etkinliğinin ardından Vali Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında kayıt altında bulunan sığınmacılarla birlikte Mahmutlarşarklısı köyündeki fidan dikme etkinliğine katıldı.

Sığınmacılarla birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Vali Sezer “Gelecek nesillere yapılabilecek en hayırlı işe bugün sizlerde katkıda bulunuyorsunuz. Sizinde bu ülkede gelecek nesillere bırakabileceğiniz bir emanet olarak kalır. Bu etkinlikte emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

Vali Sezer, konuşmasının ardından 250 sığınmacı ile birlikte 3 bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi