Sivas Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Sınav İlanı Duyurusu

Sivas Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Sınav İlanı Duyurusu
Yayınlama: 03.08.2021
1.607
A+
A-

Sivas Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Sınav İlanı Duyurusu

Müracaatlar 29.07.2021 Perşembe başlayacak olup isteklilerin en geç 12.08.2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar müftülüğümüze şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Adayların,”Başvuru için gerekli belgeleri” başvuru esnasında dilekçeleri ile birlikte Müftülüğümüze şahsen vermeleri gerekmektedir. Dilekçe Müftülükten temin edilecektir).

Sınav 17.08.2021 Salı günü saat 09.00′ da İlimiz müftülüğünde başlayacak, o gün sınavın tamamlanmaması durumunda ertesi günler sınava devam edilecektir.

T.C.
SİVAS VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Personel, İdari Ve Mali İşler Şube Müdürlüğü
Sayı :E-33671134-903.02.02-1499174                                                                                                                                                                                                                                                                         28.07.2021
Konu :Vekil İ-H ve M-K Sınav İlanı

SİVAS MÜFTÜLÜĞÜNDEN İLAN
DAĞITIM YERLERİNE

İlimiz ve İlçe Müftülüklerimize bağlı camilerde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86.Maddesine göre boşalan kadrolara Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme-Sınav Yönetmelikleri gereğince Yarışma Sınavı sonucu oluşturulacak sıralamaya göre ihtiyaç duyuldukça en yüksek puandan başlamak üzere Vekâleten atama yapılacaktır. Açıktan atanacak vekillerin asilde aranan şartları taşıması gerekmektedir. İsteklilerde aranan şartlar ve sınavla ilgili bilgiler aşağıya çıkartılmıştır.

A-SINAVA GİRECEKLERDE ARANAN ŞARTLAR;
1 – 657 D.M. Kanununun değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak,
2 – Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3 – 2020 Yılında KPSS (DHBT) 60 ve üzeri puan almış olmak,
4 – Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam Hatip Lisesi, Vekil Müezzin Kayyımlık için İmam Hatip Lisesi mezunu veya hafız olup lise ve dengi okul mezunu olmak.
5 – Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR
1 – Sınav Sonuçları bir sonraki DHBT sınav sonucu açıklanıncaya kadar geçerli olacaktır.
2 – Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
3 – Sıralama Müftülüğümüzce yapılacak olan sözlü mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle yapılacaktır. Eşitliği halinde (DHBT) puanı yüksek olan, onda da eşit olması halinde hafız olan tercih edilecektir.
4 – A ve B gurubu camilerde görev almak için; sınavda en az 85 ve üzeri puan almak. (Yeterli sayıda puan alan bulunmaması durumunda Müftülük Komisyonunun yapacağı değerlendirme
ile alt puan alanlardan da görevlendirme yapılacaktır.)
5 – Görevlendirildiği yerde 3 aydan az görev yapanlar kendi isteği dışında görevden ayrılmak durumunda kalanlar sınavda aldığı puan üzerinden tekrar sıralamaya tabi tutulacak ve
yeniden ataması yapılabilecektir. Kendi isteğiyle görevden ayrılanlar sıralamaya dâhil edilmeyecektir.
6 – Halen vekil olarak görev yapanlar sınava girebilecekler, ancak sınavı kazanmaları durumunda mevcut görevlerinin bitiminden itibaren sırası gelmesi durumunda boşalan kadrolara atamaları yapılacaktır.(Görev süresini tamamlamadan kendi istekleriyle ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.)
7 – Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.
8 – Halen örğün eğitime devam edenlerin müracaatları alınmayacaktır.
9 – Yanlış beyanda bulunanların ataması yapılsa bile iptal edilecektir.
10 – Müracaatlar 29.07.2021 Perşembe başlayacak olup isteklilerin en geç 12.08.2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar müftülüğümüze şahsen başvurmaları gerekmektedir.(Bu tarihten sonra müracaat alınmayacaktır.)
8 – İlimiz genelinde (ilçeler dâhil) vekâlet ataması yapılacağı zaman, yapılan mülakat sınavında başarılı olanlar arasında, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacaktır. Ancak sırası geldiği halde gitmek istemeyenler hakkından feragat etmiş sayılacaktır.
11 – Meri mevzuata aykırı davrananlarla ilgili olarak mevzuatın gereği yapılacaktır.
12 – Sınav 17.08.2021 Salı günü saat 09.00′ da İlimiz müftülüğünde başlayacak, o gün sınavın tamamlanmaması durumunda ertesi günler sınava devam edilecektir.

C) SINAVA MÜRACAT İÇİN GEREKLİ BELGELER;
Adayların, “Başvuru için gerekli belgeleri” başvuru esnasında dilekçeleri ile birlikte Müftülüğümüze şahsen vermeleri gerekmektedir. (Dilekçe Müftülükten temin edilecektir)
1 – T.C. Kimlik numaralı Kimlik Belgesi fotokopisi,
2 – KPSS’ ye başvururken beyan edilen öğrenim durumunu gösterir Mezuniyet Belgesi fotokopisi.
3 – Hafızlık Belgesi fotokopisi (varsa)
4 – 2020 KPSS (DHBT) sonuç belgesi fotokopisi.
5 – Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı.
6 – Arşiv Araştırması için Mernis ikametgâh belgesi.

Dağıtım:
AKINCILAR KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
DİVRİĞİ KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
DOĞANŞAR KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
GEMEREK KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
GÖLOVA KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
GÜRÜN KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)
HAFİK KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Müftülüğü)

 

2021 Müftülüklerin alım ilanları için tıklayın

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.