Rize Müftülüğü, “Dürüstlük Manavı” Gelirini Diyanet Vakfı’na Bağışladılar!

Rize’de Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Doğu Türkistan halkına destek amacıyla okul koridorunda “Dürüstlük Manavı” açtı.

Rize Müftülüğü, “Dürüstlük Manavı” Gelirini Diyanet Vakfı’na Bağışladılar!
Yayınlama: 28.03.2019
566
A+
A-

Doğu Türkistan halkının çektiği sıkıntıları hafifletebilmek adına onlara bir nebze katkıda bulunabilmek amacıyla Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okul koridorunda “Dürüstlük Manavı” adıyla stant açtılar.

Okul Müdürü Ayhan Sanlı Taşdelen, öğretmen, öğrenci, veli ve okul aile birliği dayanışmasıyla açılan “Dürüstlük Manavı”kermesiyle öğrencilerin yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat bulunmadığını, gönüllülük esasıyla kimin gönlünden ne kopuyorsa satışların bu şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Fatih Çolak ise yardımlaşma duygusunu artırmak için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek “Doğu Türkistan’daki zulme dikkati çekmeyi, dil din ırk ayrımı yapmadan Müslümanların herkese yardım yapmasını aşılamayı, çocuklarımızın hassasiyetlerini artırmayı amaçlıyoruz. Tezgâhlarda bekleyen yok. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz aldıkları meyvelerin bedelini kendi gönlünce yardım kutusuna bırakıyor.” dedi.

Öğrenciler, Doğu Türkistan’daki zulüm altında olan insanlara gönderilmek üzere “Dürüstlük Manavı” standından elde ettikleri 2 bin 23 liralık geliri Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine bağışladılar.

Bağışı teslim alan İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, “iyilikte öncü vakfımız olan Türkiye Diyanet Vakfı, birçok iyiliğe aracılık yapmış, birçok insanın yarasına merhem olmuş, hayri hizmetleri kendisine ilke edinmiş bir vakıftır. Öğrencilerimizin böylesine anlamlı bir projeden elde ettikleri geliri vakfımıza bağışlamaları takdire şayandır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, destek olan okul idaresine teşekkür ediyorum. Rize şubesi olarak öğrencilerden teslim aldığımız bağışı, yerine ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi