MYK, Manevi Danışman Belgesi Ne İşe Yarar? Kimler Almalıdır?

MYK, Manevi Danışman Belgesi Ne İşe Yarar? Kimler Almalıdır? Tüm Merak Edilenler Haberimizde…

MYK, Manevi Danışman Belgesi Ne İşe Yarar? Kimler Almalıdır?
Yayınlama: 05.11.2019
5.537
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından standardı hazırlanan Manevi Danışman (Seviye 6) ulusal yeterliliği Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 25.10.2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır.

Din Görevlileri, MYK Manevi Danışman (Seviye 6) Bilgilendirme WhatsApp Grubuna Katılmak İçin Tıklayınız!

Manevi Danışman Nedir?

Manevi Danışman (Seviye 6); İSG ve çevre koruma önlemleri çerçevesinde, yetkisi dâhilinde ve tanımlanmış görev talimatlarına göre; farklı yaşam dönemlerindeki bireylerin din veya maneviyatla ilişkilendirdiği sorunlarıyla başa çıkma süreçlerinde bütüncül bir yaklaşımla modern danışma teknikleri ile dinî ve manevi yöntemleri birlikte kullanan; problemi konusunda danışanların hedeflerine ulaşmalarını sağlamak maksadıyla bireyle ve grupla manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini sunan ve mesleki gelişim faaliyetlerini yürüten nitelikli kişidir.

Manevi Danışman Belgesi Nedir? ve Nerelerde Kullanılır?

MYK tarafından verilen Manevi Danışman (Seviye 6) belgesi MYK tarafından verilmektedir. Bu belge ise; sağlık tesisi, ceza infaz kurumu, sosyal hizmet kurumları ve benzeri kamu kurumlarında ve özel kurumlardaki mesleğe uygun donanıma sahip ortamlarda çalışır.

MYK, Manevi Danışman (Seviye 6) Belgesi Nereden Alabilirim?

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda Din Görevlileri olarak alabileceğiniz kuruluşları yayımlayacağız…

Din Görevlileri, MYK Manevi Danışman (Seviye 6) Bilgilendirme WhatsApp Grubuna Katılmak İçin Tıklayınız!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi