Muğla Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlık Sınav Duyurusu

Muğla Müftülüğü Vekil İmam Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlık Sınav Duyurusu
Yayınlama: 10.06.2021
1.131
A+
A-

Başvuruda bulunacak adayların duyurudaki esaslara göre hareket etmeleri  gerekmektedir.

T.C.
MUĞLA VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Sayı :E-80392651-902.03-1346532                                                                                                                                                                                                                                                        09.06.2021
Konu :2021 Yılı Vekil İmam Hatip ve Vekil
Müezzin Kayyımlık Sınav Duyurusu

VEKİL İMAM HATİP-VEKİL MÜEZZİN KAYYIM SINAV DUYURUSU

İlgi :                a)Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
b)Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
c) Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama Ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme                                         Yönetmeliği.

İlçe müftülüklerimize bağlı cami ve mescitlerde imam-hatiplerin veya müezzin kayyımların askerlik, yurtiçi ve yurtdışı geçici görevlendirme, görevden uzaklaştırma, hastalık ve aylıksız
izin, hizmet içi eğitim vb. nedenlerle görevlerinden geçici olarak ayrılmaları sebebiyle, sunulan din hizmetinin aksamaması için bu görevleri vekâleten ifa etmek amacıyla 657 Sayılı Devlet
Memurları Kanunu’nun 86. Maddesine ile ilgi (a,b,c,) yönetmelikler doğrultusunda açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin kayyım atamasına esas olmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

I – BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR:
Vekil İmam-hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık sınavına başvuracaklarda:
1- İmam-hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,
2- İmam-hatiplik ve müezzin kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
3- 2020 yılı KPSSP122, KPSSP123 veya KPSSP124 (DHBT) sınavından 60 (Altmış) ve üstü puan almış olmak, (Başvuru sahibinin hangi puan türünden puanı oluşmuş ise o puan türüne
göre okul diplomasını ibraz etmesi zorunludur.)
4- Vekil Müezzin Kayyımlık başvurusunda lise veya dengi okul mezunu olanlar için hafız olmak şartları aranacaktır. (İmam Hatip Lisesi mezunu harici içindir. Lise veya dengi okul mezunu hafız olanlar sadece Vekil Müezzin kayyımlık başvurusunda bulunabilirler)
5-Halen Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım olarak görev yapanlarda sınava başvuruda bulunabileceklerdir.

II – BAŞVURU TARİHİ:
1– Başvurular, aşağıda VI. bölümde istenen belgelerle birlikte sadece İl Müftülüğüne 09.06.2021 – 23.06.2021 tarihlerinde mesai saatleri arasında yapılacaktır. Başvuru belgelerini (asılları ile) getirmeleri halinde üçüncü şahıslar tarafından yapılacak müracaatlar kabul edilecektir.
2- Faksla ve e-mail ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılan müracaatlar evrakların asıllarını sınav günü kuruma ibraz etmeleri şartıyla kabul edilecek olup postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

III – SÖZLÜ SINAV:
1- Sözlü sınava şartları tutanların tamamı çağrılacaktır.
2-Sınava gireceklerin sınav esnasında yanlarında TC Kimlik nolu nüfus cüzdanı kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir.
3-Sınava katılacakların isim listesi 25/06/2021 Cuma günü Müftülüğümüzün http://mugla.diyanet.gov.tr web sitesinden ilan edilecektir.
4- Sözlü Sınav İl Müftülüğünde 28/06/2021 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır.

IV – BAŞARI LİSTESİ VE SINAV SONUÇLARININ İLANI:
1-İl Müftülüğü Sınav Kurulunca yapılan sözlü sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
2-Sözlü sınav sonucu oluşturulan başarılı listesinde aynı puana sahip olanların sıralamasında öncelik KPSS-DHBT puanı yüksek olana, öğrenim durumu yüksek olana, sonra hafız olana öncelik verilecektir.
3- Sınav sonuçları Müftülüğümüz Web sitesinden ilan edilecektir.

 

V – VEKÂLETEN ATAMA İŞLEMLERİ:
1-Vekâleten atama işlemleri ihtiyaç duyulan yerler için başarı listesindeki en yüksek puan alandan başlanarak yapılacaktır.
2- Sırası gelen adaya telefonla aranarak yer teklifi yapılacaktır. Telefon aramalarında dilekçeye yazılan her iki telefona ulaşılamaması durumunda adayın sırası geçmiş sayılacak olup bir daha teklif sunulmayacaktır. Bu sebeple adaya ulaşılabilecek ikinci bir telefon numarasının başvuru esnasında dilekçeye yazılması zorunludur. Sırası gelip teklif edilen görev yerini istemeyen adaylara ikinci bir hak tanınmayacaktır. Tercih yapmak istemeyenlerin yerine başarı listesindeki sıralamaya göre atama planlanacaktır.
3-İlimiz ve diğer illerdeki camilerde vekil olarak görev yaparken bu sınava girip başarılı olana sıra gelmesi halinde görev süresi sona ermeden yeni teklif yapılmayacaktır.
4-Görev süresi dolmadan kendi isteği ile ilimiz ve diğer illerdeki camilerde vekillik görevinden ayrılanlara yeni bir atama teklifi yapılmayacaktır.
5-Vekillik görevi alıp kendi isteği dışında 3 (üç) aydan az süre içinde görevden ayrılanlara başarı listesindeki sıralamasına göre bir kez daha vekâlet görevi verilebilecektir.
6- Yapılan sözlü sınav sonucunda açıklanan başarı listesi bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır. Başarı listesi tamamlanıp herhangi bir sebepten dolayı Sınav açılamaması durumunda liste güncelliğini koruyacaktır.
7- Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

 

VI – BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:
Başvuru Dilekçesi (İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ıslak imzalı matbu dilekçe)
T.C. Kimlik Cüzdanı Fotokopisi
2020 yılı KPSSP122,123,124-(DHBT) sonuç belgesi,
Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi aslı ile fotokopisi.
Hafızlık Belgesi aslı ile fotokopisi (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz)

VII-SINAV KONULARI
1- Kur’ an- ı Kerim, kıraat, eda ve seda (70 puan)
2- Dini Bilgiler ( İtikat, ibadet, siyer ve ahlak) (20 puan)
3- Hitabet (10 puan)

İlanen duyurulur

Adnan UĞUR
İl Müftü V.

 

2021 Müftülüklerin alım ilanları için tıklayın

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.