Küçük Eller Büyük İşler Başardı!

Malatya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyasına, “Yemen İçin El Ele” projesiyle destek verdi.

Küçük Eller Büyük İşler Başardı!
Yayınlama: 27.02.2019
775
A+
A-

Malatya Müftülüğüne balı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların Yemen İçin El Ele” projesiyle topladıkları yardımlarının Türkiye Diyanet Vakfına teslim edilmesi amacıyla bir program düzenlendi.

Yemen ile ilgili resim sergisi, bağış standı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan çocuk kitapları standının da bulunduğu programda konuşan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanı Ümit Çimen şunları söyledi:

“Vakıf geleneği İslam medeniyetinin insanlığa bir hediyesidir. Ecdadımız bu kutsal emanete sahip çıkarak vakıflar vasıtasıyla dinimize ve milletimize büyük hizmetler yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız da dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca insana milletimizin yardım elini uzatmıştır. Bugün bedenleri minik ama yürekleri kocaman olan bu yavrularımız, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Yemenli kardeşleri için bağışladı.

4-6 yaş Kur’an kurslarımızda eğitim gören çocuklarımızın zihin ve gönül dünyasında yardımlaşma, paylaşma gibi İslamî ve insanî değerlerin yer bulması son derece önemlidir. Çocuklarımızın aldığı eğitimin bu şekilde meyve verdiğini görmek bizler için mutluluk vesilesidir. Yavrularımıza, böylesi duyarlı bireyler yetiştiren anne babalara ve Kur’an kursu öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle çocukların yetişiyor olması geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.”

Programın sonunda “Yemen’e Sessiz Kalma kampanyası kapsamında minikler tarafından toplanan 30.000 TL tutarındaki bağış Türkiye Diyanet Vakfı Yemen hesabına yatırıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Ümit Çimen ve eşi, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi