“İstikametini Kur’an-ı Kerim’den ve Sünnetten Alan Bir Gençlik Yetiştirmeye Çalışıyoruz”

KAGEM’in düzenlediği, “Kimlik, şuur ve istikamet” temalı 6’ncı Kocatepe Gençlik Fuarı’nın açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kimliğini, şuurunu ve istikametini Kur’an-ı Kerim’den ve Sünnetten alan bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“İstikametini Kur’an-ı Kerim’den ve Sünnetten Alan Bir Gençlik Yetiştirmeye Çalışıyoruz”
Yayınlama: 03.05.2019
748
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın, Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) düzenlediği, “Kimlik, şuur ve istikamet” temalı 6’ncı Kocatepe Gençlik Fuarı’nın açılışını yaptı.

Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenlenen fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, neşeyi ve huzuru Allah’a ibadette bulan bir gençlik yetiştirmek için mücadele verdiklerini belirterek, “Kimliğini, şuurunu ve istikametini Kur’an’dan ve sünnetten alan bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkanlığın yürüttüğü gençlik çalışmalarına değinen Başkan Erbaş, “2018 yılında dedik ki kimliğini, şuurunu ve istikametini Kur’an’dan ve sünnetten alan bir gençlik yetiştirmek için Türkiye’de görev yapan 150 bin kadar görevlimizin her birine 10 gencimizi emanet ettik. Müftülüklerimiz 10 gencimizi bir imamımıza emanet edecek. Onun eğitimiyle, temel dini bilgileriyle, bursuyla, kursuyla ve diğer ihtiyaçlarıyla bir baba ve anne gibi onlarla ilgilenecek” diye konuştu.

İslam Peygamberi’nin her yönüyle örnek alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Erbaş, “Nihai hedef, bir insanın daha fazla gönlüne girebilmek. Gönlüne Kur’an, Allah sevgisini ve medeniyetimizin değerlerini yerleştirebilmektir” ifadelerini kullandı.

“Güvenilen insanlar olmak zorundayız”

Güvenilen insan olmanın önemine değinen Başkan Erbaş, “Dünyevileşme sürecini acımasızca yaşadığımız bu dönemde muhtaç olduğumuz en büyük haslet, güven meselesidir. Güvenilen insanlar olmak zorundayız, çünkü biz müminiz. Mümin aynı zamanda güvenilen insan demektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, stantları gezerek gençlerle sohbet etti.

38 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği fuar, 2-3 Mayıs’ta 16.00-22.00, 4-5 Mayıs’ta ise 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi