İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Gençlerle Buluştu

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bakırköy Şenlikköy Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Gençlerle Buluştu
Yayınlama: 24.12.2018
510
A+
A-

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç, Bakırköy Müftüsü Selami Aydın, Beylikdüzü Müftüsü Mehmet Muslu ve gençler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı programda, dualar edildi.

Programda konuşan Yılmaz, Kur’an’ı Kerim’de Hz. Lokman’ın (a.s.)oğluna nasihatlerinden gençlere nasıl davranılması gerektiğine dair örnekler vererek iyi bir iletişimin önemine değindi. Yılmaz, “Gençlere otoriter bir tavırla, sert, haşin davranmayın. Bağrınıza basın, onları anladığınızı, iletişim kurabildiğinizi hissettirin. Modern iletişim kurallarında en güzel yöntem göz temasıyla, etkin dinlemeyle iletişim kurmaktır. Önce dinlemesini bilmektir. Çocuğumuzu, eşimizi, etrafımızdaki iletişim kuracağımız insanları, önce dinlemek ondan sonra söylenecek bir söz varsa söylemek gereklidir. Çoğu zaman anlamadan ve dinlemeden verilen cezalar, söylenen sözler daha sonra bize kırgınlık olarak geri dönüyor. Çevremizdeki insanlara onlarla eşit olduğumuzu hissettirerek iletişim kurmamız gerekiyor” dedi. 

Namazı muhafaza eden, nefsine tabi olmayan ve sorumluluğunun farkında olan bir gençlik yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz,“Kendimizle, çocuklarımızla, ümmet ve milletle ilgili yaptığımız her iyilik mutlaka önümüze çıkacağı gibi her ihmalimizde mutlaka karşımıza çıkacaktır. O yüzden gençlerimizin camiyle, cemaatle, ibadet ve taatla buluşmasını önemsiyoruz. Gençlik milletin hazinesidir. Kişinin şahsi hazinesidir, milletin topyekün hazinesidir. Gençlere sahip çıkmak bir milletin geleceği adına önemlidir.” diye konuştu.  

Gençlerin dini hayata katılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Neslimizin genç olması, dini değerlerimizin gençleştirilmesi, dini hayatın gençleşmesi, toplumun gençleşmesi ve gençlerin dini hayata katılabilmesi çok önemli. Varlığımız onların varlığına bağlı. Biz ancak onların ciddiyetiyle ayağa kalkabiliriz. Genç insanların dinamizmi çok önemli. Çünkü onlar serdengeçtidir. Gençler daha kolay candan ve maldan vazgeçecek, risk alabilecek özelliğe sahiptir. O yüzden gençlere değer vermek, onların cami ve mabetle buluşması bizim sorumluluğumuzdadır. Sabah namazı buluşmalarında gençlerin de camilerde bulunduğu ortamları çoğaltmaya, onlarla biraraya gelmeye özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda cemaate çorba ikram edildi

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi