İstanbul Müftüsü Başkurdistan Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Kongreye Katıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI Rusya Federasyonuna bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti Müftülüğü tarafından 24.10.2019 tarihinde Ufa’da düzenlenen kongreye katıldı.

İstanbul Müftüsü Başkurdistan Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Kongreye Katıldı
Yayınlama: 02.11.2019
517
A+
A-

Kongre’de konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, kongreye kendilerini davetlerinden dolayı Başkurdistan Müftüsü Talat Safa Tacettin’e teşekkür ederek sözlerine başladı.  İl Müftüsü MAŞALI konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yaklaşık iki asır bölgenin dinî işlerinin yürütülmesine öncülük eden Nezâret-i Dîniyye binasında bulunmak çok anlamlı. Bu vesileyle TDV İstanbul Şubesi tarafından ve İstanbul halkımızın yardımlarıyla inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi binasının inşaatında gelinen noktayı yerinde görme imkânı bulduk. Keza Başkurdistan Müftüsü Talat Safa Tacettin Bey ile ortak tarihimizi, bugünümüzü ve yarınımızı konuştuk. İlişkilerimizin üniversite binasının inşaatıyla sınırlı kalmaması ve başta eğitim öğretim olmak üzere ilgili tüm alanlarda ortak faaliyetlerimizin güçlenerek devam etmesi yönünde neler yapabileceklerimizi değerlendirdik.”

“Ufa İslam Üniversitesi sadece bir bina inşaatından ibaret değil, geçmişle bağlarımızı kuvvetlendirecek bir eserdir.”

“Müslümanlar tarafından bastırılan 1801 tarihli Kazan Mushafı ile matbuat dönemi Mushaf basımına öncülük eden ve Rızâuddîn Fahruddin, Şihâbuddîn Mercânî, Musa Cârullah Bigi, Ziyâuddin Kemâlî, Cân Bârûdî gibi çok sayıda ilim ve fikir adamını yetiştiren bu topraklardaki ilmi mirasa muttali olmak ve onun gün yüzüne çıkması için çabalamak son derece önemli ve ulvi bir görev. Bu bilinçten hareketle Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Kardeş Şehir” projesi kapsamında tesis edilen İstanbul-Ufa kardeşliği çerçevesinde temelleri 2015 yılında atılan Üniversite binasının inşaatı tamamlanma aşamasına gelmiş bulunmaktadır. İstanbul halkımızın yardımlarıyla inşa edilen bu külliye sadece bir bina inşaatından ibaret değildir, bunun çok daha ötesinde geçmişle bağlarımızı yeniden kuvvetlendirmek, din ve nesep kardeşliğinin gerektirdiği yardımlaşmayı sergilemek ve geleceğe birlikte yürümek adına büyük önem taşımaktadır. Rabbim şimdiye kadar destek sunan İstanbul halkımızdan razı olsun, hayır ve hasenatlarını kabul buyursun.”

Kongre sonrası Ufa’da bir dizi temaslarda bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI daha sonra yurda döndü.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi