Iğdır Müftülüğü ve Iğdır Üniversitesi Arasında Lisansüstü İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İl Müftülüğü arasında lisansüstü işbirliği protokolü imzalandı.

Iğdır Müftülüğü ve Iğdır Üniversitesi Arasında Lisansüstü İş Birliği Protokolü İmzalandı!
Yayınlama: 13.02.2019
781
A+
A-

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve İl Müftümüz Mustafa Tekin tarafından imzalanan protokol kapsamında, Iğdır İl Müftülüğünün değişik kademelerinde görev yapan lisans mezunu personellerin görev alanları ile ilgili konularda yeterliliklerini arttırmak ve uzmanlaşmalarını sağlamak için Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan tezli, tezsiz ve doktora programlarına yerleşmelerine öncelik ve olanak sağlamak üzere lisansüstü işbirliği yapılacak.

Protokol kapsamında lisansüstü programlara dahil edilecek personellerin mesleki, akademik, kültürel ve sosyal alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.

Üniversite ve kamu kurumları arasında işbirliğini önemsediklerini belirten Rektör Alma,  protokole ilişkin yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan personellerin mesleki ve akademik olarak gelişim kaydetmelerinin ülke vizyonu açısından son derece önemli olduğunu, toplumun gelişimi açısından da maddi ve manevi olarak çalışma yapmanın gerekliliğine vurgu yaparak gösterdikleri yakın ilgi ve işbirliği için İl Müftümüz Mustafa Tekin’e teşekkürlerini iletti.

Lisansüstü iş birliği protokolünün imzalanmasının kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden İl Müftümüz Tekin, bu protokolle müftülük personelinin uzmanlıklarının artacağına inandığını ve bunun dinî hizmetlerin kalitesinin artmasına olumlu etki edeceğini vurgulayarak protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını diledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi