Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,Hacı Mehmet Alkan Camii Dualarla Açıldı..

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hacı Mehmet Alkan Camii ibadete açıldı.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde düzenlenen açılış programına başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere, Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,Hacı Mehmet Alkan Camii Dualarla Açıldı..
Yayınlama: 16.11.2019
1.215
A+
A-

Haticeana  Camii İmam-Hatibi Hüseyin SERASLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Hatay Valisi Rahmi DOĞAN; “Camii yapımında emeği geçen herkese ve hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan’a teşekkür ederim. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Cemaati bol olsun, hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun duaları eşliğinde kurdele kesilerek Hacı Mehmet Alkan Caminin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; Cuma namazı öncesi cemaate vaaz ederek; “Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke’de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’dir.” (3 s 96 a)  Kabe’den sonra Mescid-i Aksa, Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşa edilmiştir.  Yeryüzündeki bütün mescitler Kabe’nin birer şubesidir diyerek şu ayeti okudu. “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” (9 s 18 a) Kuba Mescidi ve Mescid-i Nebevi inşaatında bizzat çalışan Peygamber Efendimiz (Sav)   “Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa/yaptırırsa Allah da onun için cennette benzeri bir (ev) yapar. (Müslim, Zühd, 44)” buyurarak insanları Cami yaptırmaya teşvik etmiştir. Camiler memleketimizin tapu senetleridir. Birlik ve beraberliğimizin zuhur ettiği mekanlardır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi ve hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan’ın katkılarıyla 2013 yılında temeli atılan camii, 2000 metrekare alan üzerinde inşa edilmiş olup bodrum, zemin ve cami olmak üzere üç kattan oluşmaktadır. Zemin kat ve camii katında erkek ve kadınlar için abdest alma yerleri bulunmaktadır. Bodrum katla birlikte 7000 kişi aynı anda namaz kılabilmektedir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi