Hakkari Müftülüğü, Gönül Bağı Projesi Etkinlikleri Devam Ediyor!

Gönül Bağı Projesi Etkinlikleri Devam Ediyor. Detaylar haberde…

Hakkari Müftülüğü, Gönül Bağı Projesi Etkinlikleri Devam Ediyor!
Yayınlama: 07.03.2019
449
A+
A-

Gönül Bağı Projesi etkinlikleri çerçevesinde Hakkâri Valiliği, İl Müftülüğü,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde “Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum” konulu konferans düzenlendi.

Konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşması için kürsüye gelen il müftüsü Faruk Gürbüz konuşmasında özetle;  “Gönül Bağı projesi çerçevesinde Valilik,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla beraber geçen ay başladığımız etkinliklerin ikincisini bugün düzenlemiş bulunuyoruz. Bu yoğun katılımdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Projedeki gayemiz; her ay gönülleri bir araya getirerek, insanlar arasında sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak, aile içi huzur ve samimiyeti arttırmak ile helal-haram duyarlılığı kazandırmak gibi konularda farkındalık yaratmaktır.” dedi.  

“Dünya Kadınlar Günü”ne de değinen il müftümüz Gürbüz konuşmasına şöyle devam etti. “Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar günü Hz. Peygamberin yüz binlerce insana hitap ettiği veda hutbesinin yıl dönümüne denk gelmektedir. Peygamber efendimiz bu hutbede “erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Kadınların iyiliğini isteyin, durum­larının iyileşmesi için çaba sarf edin. Siz onları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Haklarına riayet ko­nusunda Allah’ın emirlerine yapışın, aza­bından korunun,” buyurarak kadın haklarına riayetin dinimizdeki yer ve önemine vurgu yapmıştır. Bu kapsamda kadına karşı şiddetle de en büyük mücadeleyi Hz. Peygamber yapmıştır.” dedi.

Akabinde “Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum” konulu konferansa başlayan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek;  İslam dininin hem ibadet hem de toplumsal kuralları olduğunu, kuralların gereği gibi uygulanması durumunda aile ve toplum hayatının mutlu ve huzurlu geçmesine, insanlar arası sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacağını belirterek asrı saadetten günümüze İslam’ın kadına bakışını Hz. Peygamber ve ashabının hayatından örnekler vererek anlattı.  

Konferans sonunda katılımcılara ikramlar yapıldı.

Programa İl Müftümüz Faruk Gürbüz’ün yanı sıra,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vedat Ali Ertuş ve çok sayıda aile katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi