Hafızlığın Gelecek Kuşaklara Aktarılması İçin Ne Yapılmalı?

Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve İl Müftüsü Muhittin Oral, hafızlarla bir araya gelerek hafızlığın gelecek kuşaklara aktarılması için yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Hafızlığın Gelecek Kuşaklara Aktarılması İçin Ne Yapılmalı?
Yayınlama: 31.12.2018
803
A+
A-

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Giresun Şubesi Tanışma ve İstişare Toplantısı’na katıldı. 

İl Müftüsü Muhittin Oral, Giresun da hizmet eden Diyanet personelinin üçte birinin hafız olduğunu belirterek, “EHAD Giresun Şubesi’nin, Giresun’a sahip çıkma adına önemli bir sivil toplum kuruluşu olması gerekiyor. Bu teşkilatlanma ile bölgemizde ki hizmetlerin artarak devam etmesini umut ediyorum”ifadelerine yer verdi. 

BAŞARI İÇİN OLANAKLAR ARTIRILACAK

Giresun Milletvekili Kadir Aydın, hafızların yetiştirilmesi için yapılacak tesislerde nitelik ve kalitenin artırılması için çalışılması gerektiğini belirtti. Milletvekili Aydın, hayata geçirilecek projelerin iyi etüt edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Elimizde çok güzel imkanlar var. Yaptığımız bu çalışmalara ilave olarak çocukların spor yapabileceği, koşabileceği, farklı sosyal etkinliklerin yapılabileceği mekanların olması gerekiyor. Bu yapılan işin başarısını artıracak, çocuklarımızın zihinlerinin ve bedenlerinin sağlıklı ortamlarda gelişmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.  

EHAD KUR’AN HİZMETİ İÇİN ÇALIŞIYOR

EHAD Giresun Şubesi Kurucu Başkanı Bilal Canan ise hafızlık müessesesinin Giresun’da ve Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Rabbim nefislerimizi ve nesillerimizi Kur’an-ı Kerim’e hizmet yolunda daim eylesin” dedi.

Programda Giresun Müftüsü Muhittin Oral tarafından Milletvekili Kadir Aydın’a, EHAD Karadeniz Bölge Başkanı Muhammet Salih Ramazanoğlu tarafından ise İl Genel Meclis Üyesi Hamit Karaoğlanoğlu’na hüsn-i hat motifli seramik tabak takdim edildi.

Giresun Bölge Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu, Alucra Müftüsü Muhammet Salman, Yağlıdere Müftüsü Fatih Sarıgül, Kur’an Kursları Derneği Başkanı Yunus Sarıgül, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler, müezzin kayyımlar, EHAD Trabzon ve Ordu temsilcileri, il merkezi ve ilçelerden hafızlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi