Giresun Müftülüğünden Engellilere Manevi Rehberlik!

İl Müftüsü Muhittin Oral, engellilerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların kapsamının genişletileceğini belirtti.

Giresun Müftülüğünden Engellilere Manevi Rehberlik!
Yayınlama: 05.03.2019
650
A+
A-

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, engellilerin dini vecibelerini rahat bir şekilde yerine getirilebilmeleri için manevi rehberlik hizmetlerini devam ettirdiklerini ifade etti.

Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, dernek üyeleriyle birlikte Engelli Koordinatörü Zeynep Çakır’ın katılımıyla İl Müftüsü Muhittin Oral’ı ziyaret etti.

Dernek temsilcileriyle istişarelerde bulunan İl Müftüsü Oral her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, “Kadın ve erkek vaizlerimiz haftada birer akşam engellilere yönelik program gerçekleştirecekler. Hadislerle İslam gibi kaynaklardan istifade edilerek hazırlanacak derslerle engellilerin manevi dünyalarına rehberlik edilecek. Din görevlilerimiz Halk Eğitim Merkezinde açılacak kurslara katılarak, Braille alfabesini ve işaret dilini öğrenecekler. Kurslardan sonra görme ve işitme engellilere yönelik olarak İhtiyaç Odaklı Kurslar açılıp Kur’an dersleri verilecektir. Yakın vadede il merkezinde belirleyeceğimiz bir camide hutbeler görüntülü ve işaret diliyle sunulacak. Halen İl Müftülüğümüzde haftada iki akşam işitme engellilere yönelik Kur’an dersleri verilmektedir. Haftalık olarak engelli aileleri ziyaret edilmektedir. Engelleri birlikte aşmak ve sorunları çözmek için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi