Giresun Müftülüğü, Güzel Şiiri Okumak İçin Yarıştılar!

İl Müftüsü Muhittin Oral, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne şiirini en güzel şekilde okumak için yarışan lise öğrencilerini tebrik etti.

Giresun Müftülüğü, Güzel Şiiri Okumak İçin Yarıştılar!
Yayınlama: 16.03.2019
579
A+
A-

Giresun Müftülüğü tarafından, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve şehitlik ruhunu canlı tutmak amacıyla Çanakkale Şehitlerine Şiir Okuma Yarışması düzenlendi.

Giresun Merkez İlçeden yarışmaya katılan öğrenciler İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde okuyabilmek için ter döktüler.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, öğrencilerin şiiri adeta yaşayarak okuduklarını ve yansıyan duygudan çok etkilendiğini ifade ederek, “Çanakkale bizim için çok önemli. Şükürler olsun Anadolu Çanakkale sayesinde ayakta kalmış. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu dizeleri yaşayarak kaleme almış. Sizlerde Asım’ın Nesline layık olacaksınız. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı jüride Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Bilal Canan, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Kesik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cemal Kayış ve İl Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek yer aldı.

Yarışmada Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’nden Ender Demir birinci oldu. Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Doğan Ada ikinci, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nden Defne Zehra Şahin üçüncü, Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nden Nisanur Vildan Demir dördüncü, Nurettin Canikli Anadolu Lisesi’nden Aleyna Tulum beşinci oldu.

Yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Merkez ilçe birincisi Ender Demir ve ilçe birincileri 22 Mart 2019 Cuma günü il birincisinin tespit edilmesi için düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi