“Etkili Din Görevlisi Olabilmenin Yolu Güzel Örnek Olmaktan Geçiyor”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Antalya Manavgat’ta düzenlenen “26. Din Görevlileri Buluşması: Etkin Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti” başlıklı eğitim seminerinde din görevlilerine hitap etti.

“Etkili Din Görevlisi Olabilmenin Yolu Güzel Örnek Olmaktan Geçiyor”
Yayınlama: 01.03.2019
1.002
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, ulusal ve küresel düzeyde din ve Diyanet hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla Antalya Manavgat’ta “26. Din Görevlileri BuluşmasıEtkin Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti” başlığıyla eğitim semineri düzenlendi.

Seminere, Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan yaklaşık 700 din görevlisi katıldı.

Seminerin açılışında din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, şunları kaydetti:

“İlim sahibi olmalıyız. Kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Din hizmetlerini sunmada en önemli sermayemiz sahih dini bilgidir. Bilenlerle bilmeyenler hiçbir zaman bir değildir. Bunun için seçici ve doğru okumalar yapmalıyız.

Başkanlığımızın güncel konulara dair açıklamalarını, yayımlanan raporları mutlaka okumalı; Din İşleri Yüksek Kurulumuzun kararlarını ve fetvalarını yakından takip etmeliyiz.

İlimle irtibatımızı kesmemeliyiz. İmkânımız varsa eğitim düzeyimizi yükseltmeliyiz. Meslektaşlar olarak bu konuda birbirimizi teşvik etmeliyiz. ‘Her şeyin bir manisi varken ilmin birçok manisi vardır.’ sözünü unutmayalım, zorlukları aşalım.

İnsanın zayıf yönlerini güçlendirmek için adâlet sahibi olması, teenni ile hareket etmesi, fedakâr, diğerkâm, sabırlı, şükredici, kadirşinas, tok gözlü ve cömert olması büyük önem arz etmektedir.

Etkili Din Görevlisi’ olabilmenin yolu güzel örnek olmaktan geçiyor.  Güzel örnek sahibi olabilmek için de bireysel olarak ‘riyazat’ ve ‘mücahede’ yapmalı; nefsimizi terbiye, kalbimizi tasfiye etmeliyiz.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muslu konuşmasının devamında Allah’ın yoluna hikmetle, güzel söz ve nasihatle davet etmenin önemine işaret ederek “Hz. Peygamber (s.a.s.) nasıl ümmeti için ‘üsve-i hasene’ yani en güzel örnek oldu ise bizler de yaşantımızla topluma güzel örnek olacağız. Allah’ın rızasını kazanmak ve İla-yı Kelimetullah için, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için nefes alıp verdiğimiz sürece çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ramazan Muslu, görevin ifasında ihlas, samimiyet, takva ve huşu ile hareket etmenin, uhrevi bir görev yapıyor olmanın bilinciyle ve manevi mesuliyetin ağırlığını hissederek görevleri yerine getirmenin “Etkin Din Hizmeti” için gerekli şartlar arasında yer aldığını belirterek konuşmasını tamamladı.

Seminer kapsamında din görevlilerine “Değişen Dünya ve Gençlik”, “Din Hizmetlerinde Etkili İletişim”, “Gençliğe Yönelik Tehditler”, “Din İstismarı İle Mücadele (Bölücü ve Yıkıcı Akımlar)”, “İslam’ı Temsilde Nebevi Metot”, “Âdâb-ı Muâşeret-Resmi Görgü Kuralları,” “Tecrübe Paylaşımı” ve “Tilavette Ses ve Nefes Kullanım Teknikleri” gibi başlıklar altında eğitim verilecek.

 

KAYNAK:  https://www.diyanethaber.com.tr/

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi