Emekli Olan İl Müftü Yardımcısı Ortanca İçin Veda Programı Düzenlendi!

2013 yılından bu yana Denizli’de görev yapan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca’nın emekliye ayrılması nedeniyle Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi’nde Veda Programı düzenlendi.

Emekli Olan İl Müftü Yardımcısı Ortanca İçin Veda Programı Düzenlendi!
Yayınlama: 27.02.2019
797
A+
A-

İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık’ın  ev sahipliğinde düzenlenen programa Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mehmet Keleş, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Palabıyık, Hamide Belgrat, İlçe Müftüleri ve eşleri, Vaizler ve daire personeli katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı konuşmada, 44 yıllık bir hizmet sonunda emekliye ayrılan Ortanca’nın görev süresini verimli ve başarılı bir şekilde geçirdiğini, din hizmetleri alanında önemli görevler icra ettiğini belirtti.

Ortanca’nın hem yaşı hem görev süresi itibariyle tüm personele tecrübesiyle rehberlik eden bir yönetici olduğu değerlendirmesinde bulunan Müftü Aşık, “Kıymetli büyüğümüz ve bizlerin icra ettiği meslek yani din hizmetine adanmış gönüllüler için emeklilik aslında kağıt üzerinde olan bir durum. Öğretici, rehber ve hoca olanın mesaisi aslında hayatının sonuna kadar devam eder. Hocamız, bundan sonraki yaşantısında da muhakkak alanıyla ilgili hizmet etmeye devam edecektir. Ben bu vesileyle hocamıza; şahsım ve İl Müftülüğüm  adına ilimizde vermiş olduğu değerli hizmetlerden, uyumlu mesai arkadaşlığı, kurumun hem donanım hem etkin hizmet açısından bu noktalara gelmesindeki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, emeklilik yaşamında ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutluluk dolu günler diliyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Hasan  Hüseyin Palabıyık ise Ortanca’nın “Samimi ve müşfik bir idareci, dini ve mesleki konularda örnek tutum ve davranışları ile bizlere rol model olan bir abi” olduğunu ve kendisine bundan sonraki yaşantısında sağlıklı, huzurlu ömürler dilediğini ifade etti.

Denizli’de yaklaşık 6 yıldır İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Ortanca da organizasyon dolayısıyla Müftü Aşık’a teşekkürlerini bildirdi. Her şeyin bir sonu olduğunu söyleyen Ortanca, “Devletime 43 yıl 11 ay hizmet ettim. Bu süre içerisinde hiçbir soruşturma geçirmedim ve ceza da almadım. Elimden geldiğince, bir beşer olarak görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Göreve başladığım günden bu güne kadar yaptığım mesleği sevdim ve hizmet etmekten büyük şeref duydum. Hatasız insan olmaz. 44 yıllık görev hayatımın en huzurlu dönemi, İl Müftümüz Mehmet Aşık ile birlikte görev yaptığım son üç yıldır. Çünkü İl Müftümüz görevi ile yatan, görevi ile kalkan  bir idarecimizdir. 24 saat boyunca telefonu açık olan ve her kademedeki görevlilerinin şahsi ve resmi işleri ile çok yakından ilgilenen âmirimizdir. Her görevi kendi görevi gibi üstlendiğinden bizlere görev ağırlığı ve sorumluluğu bırakmayan büyüğümüzdür. Bundan dolayı İl Müftümüze şükranlarımı sunuyorum ve emeklilik hayatına sağlık ve afiyet içerisinde ulaşmasını Cenab-ı Allah’dan dilerim. 24 Şubat Pazar günü itibariyle görevim sona erecek. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hakkım varsa helal olsun sizler de haklarınızı helal edin.” diye konuştu.

İl Müftüsü Aşık  program sonunda Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca’ya sunduğu hizmetlerin anısına plaket ve hediye takdiminde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi