Din Görevlisi ve Eşinden Örnek Davranış

Karaman Ayrancı İlçe Müftülüğüne bağlı Akpınar Köyü Camii İmam Hatibi Yunus Çiçek ve eşi, Kur’an kursu olmayan köyde kadınlara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

Din Görevlisi ve Eşinden Örnek Davranış
Yayınlama: 14.12.2022
81
A+
A-

Ayrancı İlçe Müftülüğüne bağlı Akpınar Köyü Camii’nde görev yapan İmam Hatip Yunus Çiçek, eşiyle birlikte Kur’an Kursu olmayan köyde kadınlara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

Akpınar Köyü Camii yakınlarında bulunan ve kullanılmayan odayı köy sakinlerinin de yardımıyla düzenlediklerini ifade eden İmam Hatip Yunus Çiçek, “Köyümüzde çoğunluğu hayvancılıkla meşgul olan kadın cemaatimize  Kur’an-ı Kerim öğretmek için eşimle bir karar aldık. Ancak Köyümüzde Kur’an Kursu olmadığı için gönüllü cemaatimizle birlikte caminin karşısında bulunan ve kullanılmayan odayı düzenleyerek eğitime hazır hale getirdik. Kursumuzda Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim, kısa sureler ve namaz duaları dersleri vermeye başladık. Hafta içi yapılan derslere kadın cemaatimiz de düzenli katılımıyla devam ediyoru.” dedi.

Kur’an eğitimi için oluşturulan odayı ziyaret eden Ayrancı İlçe Müftüsü Dr. Yaşar Doğru ise “Peygamber Efendimiz (as) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ hadis-i şerifinin müjdesine nail olmak için yola çıkmış  din görevlimiz ve muhterem eşine gayretlerinden, hanım kardeşlerimize de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel imkanı oluşturmada emeği geçen herkeste Allah razı olsun. Oluşturulan imkandan verimli ve bereketli sonuçlar elde edebilmeyi Rabbim nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Diyanet Haber

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.