Başkan Erbaş, “Neslimizi Afet Konusunda Bilinçlendirmeliyiz” Dedi

4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri için düzenlenen “Temel Afet Bilinci” seminerinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çocukların afet konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, çocuklara din eğitimi, değerler eğitimi verilirken afet ve acil durum tedbirlerini öğretmek gerektiğini kaydetti!

Başkan Erbaş, “Neslimizi Afet Konusunda Bilinçlendirmeliyiz” Dedi
Yayınlama: 20.11.2019
611
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara İl Müftülüğünün “Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerine yönelik düzenlediği “Temel Afet Bilinci” seminerine katıldı.

Mamak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kişilerin, yetkililerin sorumluluk alanlarında insanların din, can, akıl, nesil ve malının korunması için çalışması gerektiğini söyledi.

Başkan Erbaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da canın ve malın korunması için afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar yapan kurumlardan biri olduğunu hatırlatarak, “AFAD’ın amacı bu. Biz de ona destek oluyoruz. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun Fetvalar kitabında yer alan bilgiye göre din, can, akıl, nesil ve malı korumanın farz; bunlara zarar verilmesinin ise haram olduğu belirtiliyor. Neslimizi de bu çizgide yetiştirmemiz gerekiyor. O zaman bu 5 şeye zarar veren her şeyle bizim mücadele etmemiz lazım, etmeye de çalışıyoruz” dedi.

Deprem, yangın ve sel gibi olayların yanı sıra sigaranın da insan hayatına verdiği zararı hatırlatan Başkan Erbaş, “Sigara ne korkunç bir düşmandır, felakettir. Günde 300 kişi sigaradan ölüyor. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz” diye konuştu.

Başkan Erbaş, afet ve acil durumlarla ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, “Kur’an kursu öğreticileri 4-6 yaş grubundaki çocuklara din eğitimi verirken, davranış ve değerler eğitimi de veriyor. Bu değerler öğretilirken afet ve acil durum tedbirlerini öğretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Başkan Erbaş, “Sizin yaptığınız iş çok değerli. Gelecekte iyi bir aile nasıl olur, bu yaştaki çocuklar sizi görerek öğrenecekler. Siz onlara rol model oluyorsunuz. Onların hafızasında hiç unutamadığı hatıralar bırakacaksınız. Bu ne muhteşem bir görevdir. Biliyorum bu görevi bir ibadet olarak görüyorsunuz” şeklinde konuştu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile AFAD arasında kısa süre önce yapılan afet ve acil durum faaliyet bilincinin artırılmasına yönelik iş birliğinin güzel sonuçlar verdiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın AFAD ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen Temel Afet Bilinci seminerinin yanı sıra gün boyu devem edecek Hizmet İçi Eğitim Programı’nda, Sınıf Yönetimi, Çocuklar ve Velilerle İletişim, Erken Çocuklukta Dini Gelişim, Liderlik ve Takım Çalışması başlıklarında alan uzmanları tarafından seminerler verilecek.

Başkan Erbaş, programın ardından din görevlilerinin eğitim gördüğü Safvan Çakıroğlu Kur’an Kıraati İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi