Ankara Müftülüğünden Sandalye Adımı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara il Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Müftülüğümüzün ortak çalışmasıyla eklem ağrıları ve fıtık nedeniyle ibadetini sandalyede veya oturarak yapmak zorunda kalan vatandaşlar için harekete geçildi.

Ankara Müftülüğünden Sandalye Adımı
Yayınlama: 14.02.2019
889
A+
A-

Bel, boyun ve kas iskelet sisteminin maruz kaldığı hastaların tedavisinde uygulanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisi çeşitlerinden olan “Proloterapi” cami cemaatine anlatılacak.

Çalışmayla bel fıtığı, diz kireçlenmesi, bel ve diz ağrıları nedeniyle ibadetini sandalyede yapmak zorunda kalan hastalara Dr. Öğretim Üyesi İlker Solmaz’ın desteğiyle ‘Proloterapi’ yöntemi ışık olacak.

İlk seminer ise Ankara Müftülüğümüzün organizesinde 13 Şubat Çarşamba günü Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlker Solmaz din görevlilerine Proloterapi’yi anlattı. Programa; Ankara İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Özkan Ünal, Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, İl Müftü Yardımcılarımız, Çankaya Müftüsü Ali Gülden, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Özkan Ünal; Tamamlayıcı Tıp çalışmalarını geliştirileceğini, toplumsal faydayı önceleyen çalışmaların devam edeceğini, Ayrıca yeni açılan Şehir Hastanesinde de GETAT Merkezinin açıldığını belirtti.

Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu ise “Camilerde sandalyelere son verip hareketli bir hayata adım atılması gerektiğini” belirterek “Dizlerinin üstünde veya ayakta namaz kılamayanlar için Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘sandalyede namaz kılabilir’ diye fetvası var. Ancak bu sandalyelerin gittikçe çoğaldığını hatta kadınlar bölümünde de çoğaldığını üzülerek görmekteyiz. Esasen doktorların kesinlikle ayakta namaz kılamazsın, secde edemezsin, rüku edemezsin dediği hastalar elbette ki müstesnadır.” dedi.

Dr. Öğretim üyesi Solmaz, “Hareketsizlik vücudun en büyük düşmanı. Hareket etmeyen bölge kireçlenir ve ağrılar başlar. Ağrı kesici bir ağrıyı kökünden tedavi etmez. Bundan dolayı camilerde mümkün olduğunca oturmadan namaz kılınmalıdır. Bu tedavinin temelinde vücudun bağışıklık mekanizmasının kullanılması yatıyor” dedi.

Dr. Solmaz, namaz hareketlerinin egzersiz açısından bedene faydalı olduğunu belirterek, “Oturarak namaz kıldığımızda yapmış olduğumuz eksik egzersiz hareketinin vücudumuza hiçbir faydası yok.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi