Alçak Gerilim – Yüksek Gerilim Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

AG-YG projesi özen ve titizlikle hazırlanıp yürütülmesi gereken bir proje olarak şehir içi ve santrallerde kurulmaktadır.

Alçak Gerilim – Yüksek Gerilim Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Yayınlama: 15.09.2020
2.284
A+
A-

Şehir ve yerleşim yerleri üzerinde kurulan temel iletim sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler elektrik iletimlerini doğru ve planlı bir şekilde sağlamak amacı ile insanlara sunulur. Bu noktada alçak gerilim ve yüksek gerilim ifadeleri devreye girer. MK Mühendislik ve Danışmanlık olarak sunduğumuz AG-YG projeleri bu alanda en kaliteli malzemeden yapılmakta olup, gerekli dağıtım sistemini sağlamaktadır. Alçak gerilim ya da yüksek gerilim pozisyonlarına ve kullanımlarına göre gerekli dağıtımlar yapılır. Proje çiziminden itibaren tüm süreci tek tek inceliyor ve sürecin iyi bir şekilde yönetilmesini sağlamak için son kontrollerden sonra proje yapımına başlıyoruz.

Alçak Gerilim Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Gerilim bir iletkenin iki ucu arasında oluşan potansiyel farka denilmektedir. Gerilim sistemlerinin seviyesine göre bu durum alçak ya da yüksek gerilim olarak adlandırılmaktadır. 1 ile 1000 V arasında oluşan tüm gerilimler alçak gerilim olarak adlandırılmaktadır. Gerilim durumuna kV değeri ile bakıldığında 0 ile 1 kV arası olarak bilinmektedir. Elektrik enerjisini uzak mesafelere taşımak gerektiği durumlarda alçak gerilim yeterli olmamaktadır. AG-YG projeleri de bu noktada değer ve sistem analizi yaparak proje detaylandırılması yapılmaktadır.

AG-YG projesine göre Alçak Gerilim, birçok farklı alanda kullanılır. İlk olarak konutlara bakıldığında 220V gerilim kullanımı, sanayilerde ise üç fazlı bir alternatif akım gerilimi oluşumu 380V gerilim kullanımı gerektirir. AG-YG projesi konut, sanayi gibi alanlarda kullanılmaktadır. Alçak gerilim yüksek bir voltaj değeri sağlamadığı için yerleşim yerleri için oldukça uygundur.

Yüksek Gerilim Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Gerilim tanımına göre potansiyel farkın oluşturduğu yüksek gerilim sistemi, elektrik enerjisinin üretilmesinden sonra trafo tarafından yükseltilen ve iletim hatları ile taşınan gerilim türüdür. Genel olarak taşınması sonrasında bu hatlar üzerinde orta ve alçak gerilimlere dönüştürülür. AG-YG projesi özelinde bakıldığında ise yüksek gerilim ile gelen bir enerjinin taşınacak noktalara göre orta ve alçak gerilime dönüştürülmesi özel sistemlerle sağlanmaktadır. Yüksek gerilim seviyesi genel olarak 35000-154000 V arasında bir değer sağlamaktadır. Oldukça yüksek bir gerilim seviyesi olması nedeniyle bu hatlar üzerinde kesinlikle bir konut ya da farklı bir ulaşım sistemi bulunmaması gerekmektedir.

AG-YG projesi, MK Mühendislik ve Danışmanlık tarafından titizlikle denetlenen ve projelendirilen bir sistemdir. Bu proje içerisinde yüksek gerilim hatları özel noktalara konumlandırılmaktadır. Kullanım alanları genel olarak santraller olmakla birlikte Keban Barajı ve Atatürk Barajı üzerinden üretim sağlanmaktadır.

AG-YG projesi, oldukça yüksek bir sistem üzerinden ilerleyen bir tasarım değildir. Ancak proje çiziminden itibaren her detayı titizlikle incelenir ve MK Mühendislik ve Danışmanlık onayından geçmeden herhangi bir kurulum ya da proje başlanması sağlanmaz. Bu proje detaylarında müşterilerimizin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm ve kalite ile hizmet sunmaktayız. Anahtar teslim çözümlerle de sizlere ihtiyacınız olan tüm AG-YG projesi yönetimini sağlıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.