Niğde İl Müftülüğü 2018-2019 Eğitim Yılı Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı

Niğde İl Müftülüğü 2018-2019 Eğitim Yılı Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı Hakkında Detaylı Bilgi ve Başvuru Şartları Haberimizin Detayında…

Niğde İl Müftülüğü 2018-2019 Eğitim Yılı Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı
Yayınlama: 31.08.2018
1.503
A+
A-

a) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.
c) Diyanet İşleri Başkanlığı’nm 09.09.2016 tarihli ve E.44009 sayılı yazısı, ç) 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için İlimiz ve İlçe Müftülüklerimizdeki Kur’an Kurslarında görevlendirilmek üzere ilgi (b) yönergenin 7. maddesi gereğince İlimiz Müftülüğünce Sözlü Sınav ile Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi (Ek ders ücreti karşılığı) alımı yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
  3. En az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.
  4. 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak. (60 ve iizeri puanı olmayanların sınava müracaat etmek istemeleri halimle bunların talepleri kabul edilecek, sınava tabi tutulacak ve başarı listeleri kendi aralarında oluşturulacak, bu kişilerin görevlendirilmeleri 60 ve iizeri puanı olan müracaatçının olmaması ya da müracaat olduğu halde yapılacak mülakatta başarılı sayılanların ihtiyacı karşılamaması veya tercih etmemeleri halinde yapılabilecektir.)
  5. Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mâni bir engeli bulunmamak.
  6. 4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler içim Başkanlığımızca yapılan 4-6 yaş Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılmış olmak veya 4-6 yaş çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili diplomaya ya da bu alanla ilgili Başkanlığımızın ilgi (ç) uygulama esaslarında belirtilen niteliklere sahip sertifikaya sahip olmak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Ek-1 Form dilekçe (MüftülüğümiizdenAveb sitemizden temin edilebilecektir.)
  2. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  3. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (İl Müftülüğü tarafından diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp, aslı adaya iade edilecektir.)
  4. 2016 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi
  5. Varsa, hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi. (İl Müftülüğü aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)
  6. 4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için. Başkanlığımızın ilgi (ç) uygulama esaslarında belirtilen niteliklere sahip sertifikanın aslı ve fotokopisi.
  7. Vesikalık fotoğraf. (1 adet)

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

  1. Başvuru yapmak isteyenler, yukarda belirtilen belgelerle birlikte 28.08.2018-11.09.2018 tarihleri arasında İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.
  2. Belgeleri eksik olan, şartları taşımayan veya belirtilen tarihler dışında başvuru yapan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

D- SINAV İŞLEMLERİ

  1. Adaylar, sınava gelirken T.C. No’lu kimlik belgelerinden (niifııs cüzdanı, kimlik belgesi, pasaport veya ehliyet) birini yanlarında bulunduracaklardır.
  2. İlan edilen tarih ve saatte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

  1. Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün http: //ni ede .di v anet. gov.tr web adresinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  2. Yapılacak olan sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak olup, yerleştirme işlemi başarı sıralamasına göre yapılacaktır.
  3. Puanların eşit olması halinde; 2016 KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanında eşit olması halinde hafızlık ve öğrenim durumuna göre başarı sıralaması yapılacaktır.
  4. Görevlendirme işlemleri İl veya İlçe Müftülüklerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapılacaktır.
  5. Sınavda başarılı olup, yerleştirmeye hak kazandıktan sonra yerleştirme sürecine katılmayan veya kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

E- DİĞER HUSUSLAR

  1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge verdiği ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
  2. Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün resmî internet sitesinden yapılan tüm duyurular/adaylara gönderilen SMS mesajları tebligat sayılacak olup, adaylara ayrıca bilgilendirme yapılmayacaktır.
  3. Görevlendirmesi yapılacak öğreticilere yönelik olarak, daha sonra belirlenecek olan gün ve saatte hizmet içi eğitim semineri düzenlenecektir. Seminere katılım zorunlu olup, katılmayanlar görevlend bilmeyecektir.
  4. Geçici Kıır’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler. Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.

İlk Müracaat Tarihi : 28.08.2018 Salı
Son Müracaat Tarihi : 11.09.2018 Salı
Sınav Tarihi ve Yeri: Niğde İl Müftülüğü web sitesinden veya SMS ile adaylara daha sonra bildirilecektir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.