Diyarbakır Müftülüğü, Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlık Sınav Duyurusu

Diyarbakır Müftülüğü, Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlık Sınav Duyurusu
Yayınlama: 25.05.2021
2.657
A+
A-

Diyarbakır müftülüğü personel alımı için sınav duyurusu yaptı.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

  1. 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlari taşimak.
  2. Diyanet İşleri Başkanliği Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartini taşimak.
  3. Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu
  4. Vekil Müezzin-Kayyimlik için hafiz olup, lise veya dengi okul mezunu olmak. (Düz Lise Mezunlarinin hafiz olmasi, İmam Hatip Lisesi Mezunlarinda ise hafizlik tercih )
  5. 2020 yili KPSS (DHBT) sinavina girip 55 puan almiş olmak ( 2021 yilinda yapilan DHBT ) ó. İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyimlik yapmaya mani bir engeli
  6. Görevde bulunan Vekil İmam Hatip Ve Müezzin Kayyimlar sinava bașvuru yapabilirler
  7. Sözlü sinavda yeterli puani almiş olanlar gerekli görüldüğü takdirde yeniden mülakata tabi tutulabilirler.

Başvuru Şekli :

l- Yukarida Şartlari taşiyan adaylar 25/05/2021 — 08/06/2021 tarihleri arasinda istenen belgelerle birlikte müracaat etmek istedikleri ilçe müftülüklerine şahsen müracaat edeceklerdir.

2- Sinav işlemlerinde adayin beyani esas alinacaktir. Gerçeğe aykiri beige ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin bașvurulari ve sinavlari geçersiz sayilacaği gibi atama yapilmasi halinde görevle ilișiği kesilecektir.

B- MÜRACAAT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

  1. Dilekçe
  2. Diploma ve Hafizlik Belgesinin Ash (hafiz olduğunu beyan edenler için)
  3. 2020 yili KPSS (DHBT) sinav sonuç belgesi,
  4. Nüfus Cüzdani,
  5. Sabika Kaydi
  6.  Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadiğina ve askerlikle ilişiği olmadiğina dair yazili beyani

C- BAȘVURU İŞLEMLERİ

  1. Başvurular görev almak istenilen İlçe Müftülüğüne
  2. Birden fazla İlçe Müftülüğüne müracaat edenlerin talepleri değerlendirmeye
  3. Dilekçe ve ilgili belgeler ile müracaat edilecek, müracaati kabul eden memur tarafindan belgelerin doğruluğu kontrol edildikten sonra dilekçe dişindaki diğer evraklar iade
  4. Başvuru yapmak isteyenlerin İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyimlik kadrolarindan sadece biri için müracaati kabul
  5. Başvuru esnasinda ibraz etmesi gereken belgelerden herhangi birinin eksik olmasi halinde adaylarin müracaatlari kabul edilmeyecektir.
  1. Müracaatlar en geç 08/06/2021 Sali günü saat 16:00’a kadar istenen belgelerle birlikte şahsen yapilacaktir. Belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul

 

D- MÜLAKAT YERİ VE TARİHİ:

  1. 09/06/2021 Çarşamba günü saat 00’da Başvuru yapılan İlçe Müftülüğünde sözlü mülakat sınavıyapılmaya başlanacaktır. Müracaatların fazla olması durumunda sonraki günlere sarkabilecektir.
  2. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav

hakkı verilmeyecektir.

  1. Sınava müracaat edenlerin sınav tarihi ve yeri İl Müftülüğü http’//divarbakir.diyanet eov tradresinden 12/06/2021 Cumartesi günü yayımlanacaktır.

 

E- MÜLAKAT SONUÇLARININ DUYURULMASI:

  1. Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  2. Puanların eşit olması halinde sıralama 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın daeşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre sıralama yapılacaktır.
  3. Mülakat sonuçları       miilakatın       bitim       tarihinden       itibaren       3       (üç) gün içinde httn //diyarbakir diyanet. gov tr adresinden yayımlanacak olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 

Ç- VEKÂLETEN ATAMALARIN YAPILMASI:

  1. Atamalar ihtiyaç olması halinde müracaat edilen ilçenin başarı sırasına göre en yüksek puan alandan başlanılarak sırayla yapılacaktır.
  2. Vekâleten atama sırası geldiğinde İl Müffülüğünce çağrıldığı halde gelmeyen veya herhangi bir sebeple atanma talebinden vazgeçen adaylar haklarından feragat etmiş sayılacaktır.
  3. Atamanın yapılacağı gün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor
  4. Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayllacaktır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamalarl yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal
  5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda, Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve guruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisaki yahut bunlarla irtibata olduğu değerlendirilen kişilerin atamaları yapılmayacak, ataması yapılanların ise görevlerine son
  6. Sınav sonuçları 31 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerlidir.

 

İl Müftülüğünce mülakat başarı sırasına göre ihtiyaç olması halinde çağrılan kişilerin ilgili belgeleri eksiksiz bir şekilde belirlenen tarihe kadar teslim etmeleri gefekmektedir. Aksi halde atama hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

 

Not: Bu duyuruda belirtilmeyen hususlarla ilgili Diyanet Işleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğindeki hükümler geçerlidir.

2021 Müftülüklerin alım ilanları için tıklayın

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.