Konya Müftülüğü, Hacı Rafet Görey Camii Dualarla İbadete Açıldı!

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve mimarisi ile büyük beğeni toplayan ‘Hacı Rafet Görey Camii’ düzenlenen törenle ibadete açıldı. Detaylar haberde…

Konya Müftülüğü, Hacı Rafet Görey Camii Dualarla İbadete Açıldı!
Yayınlama: 21.03.2019
882
A+
A-

Camii açılış törenine, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya İl Müftüsü Ahmet  Poçanoğlu,  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü,  KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Ak Parti Meram İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meram Belediye Meclis Üyeleri, Konya’da çeşitli kurumlarda görev yapan bürokratlar, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını hayırsever Hacı Rafet Görey’in oğlu Mehmet Görey yaptı. Hayatının en anlamlı işlerinden biri olarak nitelendirdiği camiinin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Görey “Üç günlük dünya hayatında önemli olan kalıcı eserler bırakmaktır. Kazanç hanemizin öldükten sonra da açık kalması için en önemli yatırımlardan biri oldu. Bu noktada caminin yapımında büyük emeği geçen Fatma Toru Hanımefendiye ve ekibine teşekkür ediyorum. Burada ibaretlerini yerine getirenlerin dualarıyla ülkemizin birlik ve bekası daim olsun” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise  “Görev süremiz boyunca yaptığımız eserler bugün göz kamaştırmaktadır. Diriliş için camilerimize önem vermemiz gerektiği bilinci ve inancıyla da bu yatırımı gerçekleştirdik” dedi.

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. (Kur’an/Tevbe : 18)” ayetini okuyarak konuşmalarına başlayan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu  “ Camiler ve mescitler varoluşumuzun işaret taşlarıdır. Hidayet rehberleridir. Onları inşa etmek hem cihadı hem cesareti gerektirir. Yeryüzünde ilk inşa edilen beyt ‘Kabe’dir. Yeryüzündeki bütün camiler ve mescitler onun birer şubesidir. Onlar bereketin kaynağıdır. Böylesine önemli bir icraatı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından caminin yapımına büyük destek veren Hacı Rafet Görey ile caminin mimarlarına çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı duanın ardından camii ibadete açıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.