Valilik Konferans Salonunda Vali Yunus SEZER başkanlığında Cami ve Cami derneklerince kurulan ve kurulmaya devam eden Cami Gençlik Spor Kulüpleri ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Detaylar haberde…
Toplantıya İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Haluk KARAHAN, İl Dernekler Müdürü Namık YAYLA, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa PEHLİVANLI, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve mahalle muhtarları katıldı.
37 Branş ve 14 Spor tesisi ile Gençlik Spor Gençlerin hizmetinde
Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa PEHLİVANLI’nın teşekkür konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Haluk KARAHAN uygulanacak proje ile kurumlar arası işbirliği içerisinde sağlam nesiller yetiştirmek amacıyla gayret edileceğini, gençlerle devamlı iletişim kurabilmek amacıyla 37 farklı branşta ve 14 spor tesisi olarak cami gençlik spor kulübü üyelerine destek olacaklarını, antrenör görevlendirebileceklerini, aynı zamanda amatör kulüplerin de desteğe hazır olduklarını söyledi.
Ruhen ve Bedenen Güçlü Gençlik
İl Müftüsü Şahin YILDIRIM konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir birim olarak camiler başta olmak üzere çok farklı zaman ve mekânda toplumu din konusunda aydınlatma gibi bir görev yaptıklarını özellikler bu zamanlarda gençlik hizmetlerine önem verildiğini ve bu hizmetlerin aktif olarak yürütülmesi, gençliğin hem ruhen hem de bedenen güçlü olabilmesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortak proje uygulamaya başlanacağını, bu amaçla cami spor kulüplerinin kurulduğunu; şu anda Cami görevlileri ve dernekler tarafından kurulan kulüplerin sayısının 22 olduğunu ve diğer cami görevlilerinin de konu ile ilgili olarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Camiler sadece ibadet yerleri değildir
Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus SEZER konuşmasında “hicretten sonra Medine’ye yapılan Mescid-i Nebevi’nin niteliğinden de anlaşıldığı üzere camiler sadece namaz kılma yeri, ibadet etme yeri değil; aynı zamanda bir okul, bir toplanma ve istişare etme, ilim öğrenme mekânlarıdır” dedi.
Zamanın ruhuna uygun görev yapabilmek
Kalıp değiştirerek her görevlinin artık kendisini yenilemesi; zamanın ruhuna, zamanın şartlarına ve ihtiyaçlarına uygun yöntemlerle gençlerin gelişimine katkı sağlamanın gerekliliğini; hatta cami yapmanın asıl mesele olmadığını, asıl meselenin camiye gençleri getirebilmek, her görevlinin kendi mahallindeki gençlerin maddi-manevi ihtiyaçlarına çözüm bulabilmek olduğunu ifade ederek gençlik hizmetleri konusunda valilik olarak tüm imkânları kullanabileceklerini, her türlü desteğe hazır oldukları ve yapılan faaliyetlerin her ay takip edilerek örnek dernek, örnek din görevlisi, örnek mahalle muhtarlarının seçileceği ifadesi ile sözlerini tamamladı.
Protokol konuşmalarının ardından muhtarlar ve din görevlilerinin konu ile ilgili görüşleri alındı ve sorduğu sorular ilgili il Müdürleri tarafından cevaplandırıldı.