Eskişehir Müftülüğünün “Üniversite Okuyorum, Hafızlık Yapıyorum” Projesi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI Eskişehir Müftülüğünün “Üniversite Okuyorum, Hafızlık Yapıyorum” Projesine Dahil Olan Öğrenciler ile Buluştu.

Eskişehir Müftülüğünün “Üniversite Okuyorum, Hafızlık Yapıyorum” Projesi.
Yayınlama: 11.02.2019
1.547
A+
A-

Eskişehir İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine Yönelik birbirinden güzel projeler üretiyor. Bu kapsamda “Üniversite Okuyorum, Hafızlık Yapıyorum” projesini de hayata geçirdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılının başında hayata geçirilen proje ile 24 kız öğrenci ve 14 erkek öğrenci bu projeye dahil oldu. Ağırlığı ilahiyat fakültesi öğrencisi olmak üzere değişik alanlarda Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde Okuyan öğrencilere il müftülüğü tarafından 12 ay süreyle burs ve barınma desteği verilmektedir.

Bu öğrencilerle Eskişehir Müftülüğü Gençlik Çalışma Merkezinde bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI; Hafızlığın çok kıymetli olduğunu, küçük yaşta hafız olmak çok güzel ama büyük yaşta hafızlık yapmanın da ayrı bir lezzeti olduğunu düşünüyorum dedi ve şöyle devam etti.

3 konunun altını çiziyorum. Birincisi Kur’an-ı Kerim’i okumanın önemi. Kur’an-ı Kerimi sadece okumak ve dinlemek bile şifadır. Peygamberimiz kendisine Kur’an inen olduğu halde ashabına okutarak dinlediği zaman kendisine ya Resulallah Kur’an sana indiği halde neden bize okutuyorsun diye soran ashabına, ben dinlemeyi de çok severim buyurduğunu belirtmiştir.

Kur’an insanın ruhuna şifadır, bir rehberdir, hayat kitabıdır, Kur’an fiiliyattır, Kur’an hayatın pratikleridir, ama sadece okumak ile elde edilen inanılmaz bir bereketi, heyecanı ve zevki vardır dedi.

İkincisi Kur’an-ı anlamak. Anlamak boynumuzun borcu. Allah aşkıyla dolu bir insan Allah’ın kitabını tekrar tekrar okur. Ve mucizevi olarak her okuyuşta farklı bir anlam ortaya çıkar. Mutluyken farklı bir mesaj, hüzünlüyken farklı bir mesaj algılarız. Genç iken farklı, orta yaşta iken farklı, anne olunca farklı anlamlar hissederiz.

Üçüncü basamak ise yaşamak. Anladığımızı yaşamak. Bizim görev itibarı ile anladığımızı anlatmak ile ilgili bir sorunumuz yok ama yaşamak ile ilgili sorunumuz var.

Allah’ü Teâla’nın emir buyurduklarını yapmak, nehiy buyurduklarından kaçınmak bizim boynumuzun borcu. Kur’an-ı hayatımıza dahil etme çabasında olmalıyız dedi.

İl Müftüsü Bekir GEREK’ te hafızlık yapan öğrenciler ile buluşmada yaptığı konuşmada; bu projeyi daha da yaygınlaştıracaklarını ve güçlendireceklerini belirterek, amacımız hem üniversitede okuyan öğrencileri Kur’an’la buluşturmak, Kur’an-ı daha iyi anlamalarına katkı vermek, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığında veya Milli Eğitim Bakanlığında görev alacaklarında branşlarında daha iyi yetişmelerini sağlamaktır dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.