DHBT Sınavı İçin Hangi KPSS Puanı Gerekli?

DHBT Sınavı İçin Hangi KPSS Puanı Gerekli?
Yayınlama: 15.11.2023
284
A+
A-

DHBT Sınavı!

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmekte olup, din hizmetleri alanında görev alacak personelin bilgi düzeyini ölçmeyi amaçlayan ve atanmaları için gereklilik olan bir sınavdır. Sınavın tarihi 22 Eylül olarak belirlenmiştir.

DHBT Sınavı KPSS Puanı!

Lise (Ortaöğretim) Mezunları: DHBT sınavına katılmak isteyen lise mezunu adaylar, KPSSP-122 puan türünden alınan puanlarını kullanmalıdır.

Ön Lisans Mezunları: Ön lisans mezunu olan adaylar için DHBT sınavı için gereken KPSS puanı KPSSP-123 puan türünden elde edilen puanlarla hesaplanacaktır.

Lisans Mezunları: Lisans mezunu adaylar ise KPSSP-124 puan türünü kullanmalıdır. Bu puan türü, DHBT sınavı için atanma ve yerleştirme süreçlerinde değerlendirilecektir.

Bu puan türleri, DHBT sınavına katılmak ve din hizmetleri alanında görev almak isteyen adaylar için belirlenmiştir. DHBT sınavı ve atanma sürecinde KPSS puanlarının kritik bir rol oynayacağını unutmamak önemlidir. Dolayısıyla, DHBT sınavına başvurmadan önce, ilgili KPSS puan türünü kazanmak için gerekli hazırlıkları yapmalı ve sınav sürecine en iyi şekilde hazırlanmalısınız.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.