Bolu İl Müftüsü Tahiroğlu: “Camiler Kardeşliğimizi Kuvvetlendiren En Önemli Mekanlardır”

Bolu’da üniversite öğrencileriyle sabah namazında buluşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Camiler kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren ve bizi bir araya getiren en önemli mekanlardır.” dedi.

Bolu İl Müftüsü Tahiroğlu: “Camiler Kardeşliğimizi Kuvvetlendiren En Önemli Mekanlardır”
Yayınlama: 19.12.2022
23
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programları gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Bolu İl Müftülüğünce Yıldırım Beyazıt Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına üniversite öğrencileri yoğun katılım sağladı.

Namaz öncesi Yasin Suresinin okunmasıyla başlayan program, cemaatle kılınan namaz sonrası cami görevlileri tarafından yapılan tesbihat, tekbir, salavat, ilahi ve kasidelerle devam etti.

Programda konuşan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Camiler kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren ve bizi bir araya getiren en önemli mekanlardır. Kıymetli gençler sizler manevi danışmanlarımızın davetlerine icabet ederek bu sabah programımıza iştirak ettiniz. Hepinizi kutluyorum.” dedi.

Haşr Suresi hakkında bilgiler veren Müftü Tahiroğlu, “Haşr Suresi’nin 22. 23. ve 24 ayetleri (Hüvallahüllezi) akşam ve sabah namazlarından sonra okuyoruz. Bu surede Cenabıhak, ‘Allah’ ismini en başa koyarak kendisinin bazı isim ve sıfatlarını özellikle anmakta, ardından en güzel isimlerin kendisine ait olduğunu hatırlatmaktadır. Bu ayetlerde Allah’ın birliğine, sonra ilminin sınırsızlığına, ardından da rahmet ve şefkatinin enginliğine yer verilmiştir. Yüce Rabbimizi diğer isim ve sıfatlarını da unutmadan, her şeyden önce sevgi, şefkat ve bağışlayıcılık nitelikleriyle düşünmemiz gerektiğini gösterme açısından dikkat çekicidir. En güzel isimler (Esma-i Hüsna), Allah Teala’nın en güzel niteliklerine ve en mükemmel anlamlara dalalet eden isimleridir.” ifadelerini kullandı.

Müftü Tahiroğlu, Hz. Peygamberin ‘Kim sabaha çıktığında üç defa kovulmuş şeytandan her şeyi işiten ve bilen Al­lah’a sığınırım’ deyip de Haşr Suresi’nin sonundaki ayetleri sabah okuya­cak olursa, Allah ona akşam oluncaya kadar dua edecek yetmiş bin melek gönderir. Şayet o gün ölürse şehid olarak ölür. Akşam oku­rsa, onun için de aynı şey söz konusudur.’ buyurduğunu belirterek “Unutmayalım ki, göklerde ve yerde ne varsa bütün varlıklar Allah’ı her an tesbih ederler. Akıl sahibi insan da Allah Teâlâ’nın istediği gibi bir kul olmalıdır. Gençliğinizin kıymetini bilerek, hiçbir zaman Allah’ı unutmadan, daima zikir ve şükür eden, emrettiklerini yapan ve yasakladıklarından da kaçınan kullar olmanız dileği ile hepinize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Program, Bolu İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün Gençlik Merkezinde kahvaltı ikramı ile sona erdi.

 

Kaynak: Diyanet Haber

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.