Müftülük, engelli bireyleri tanışma programında buluşturdu

Sivas İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla engelli bireylere yönelik yemekli tanışma programı düzenlendi.

Müftülük, engelli bireyleri tanışma programında buluşturdu
Yayınlama: 04.12.2022
522
A+
A-

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle Sivas İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engelli bireylere yönelik yemekli tanışma programı düzenlendi.

Programda engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirterek; “Engellilik, engelli olan bireyin imtihanı olduğu kadar toplumunda bir imtihanıdır. Engelli bireylere sevgi göstermek, onlara yardımcı olmak, işlerini kolaylaştırmak, kendilerinin ve ailelerinin hal ve hatırını sormak, onları ziyaret etmek toplumsal ödevimizdir.” diye konuştu.

Hz. Peygamberin engellilere karşı tavsiyelerini hatırlatan Müftü Altunkaya, “Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde; ‘Gözleri görmeyen birine yol göstermek sadakadır. Sağır ve dilsiz durumdaki kişilerin dertlerini anlatmalarına yardımcı olman da bir sadakadır.’ buyurarak, Allah’ın rızasına nail olmanın bir yolunun da  engellilere hizmetten geçtiğini” söyledi.

 

Kaynak: Diyanet Haber

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.