3 ve 4. Sınıf Sınıf Öğrencileri 2022 DHBT’ye Girebilir mi?

3 ve 4. Sınıf Sınıf Öğrencileri 2022 DHBT’ye Girebilir mi?
Yayınlama: 20.11.2021
449
A+
A-

DHBT son zamanlarda kulağınıza gelecek bir kısaltmadır. DHBT bir sınavın kısaltmasıdır. DHBT sınavı KPSS sınavının aşamalarından bir tanesidir. DHBT nedir? DHBT sınavı hangi amaçla yapılmaktadır? DHBT sınavına kimler girebilir? DHBT sınavında hangi konular ile ilgilidir? DHBT hangi kurum tarafından yapılmaktadır? DHBT konusu ile ilgili bütün bilgileri sizler için derledik.

DHBT sınavı KPSS sınavının bir aşamasıdır ve din hizmetleri alan bilgi testi olarak da açılımı bulunmaktadır.

DHBT Nedir?

DHBT sınavı Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak insanların girmiş olduğu bir sınavdır. Diyanet işlerinde görev almak isteyen insanlar KPSS genel kültür, genel yetenek sınavının yanında lisans alanında DHBT sınavına başvurmamalılardır. Din İşleri Başkanlığında din ile alakalı görevlerde yer almak için DHBT sınavına girmek zorunludur.

Kimler 2022 DHBT Sınavlarına Başvurabilir?

DHBT sınavına birçok kesimden insan başvurabilmektedir. DHBT sınavına son sınıfta okuyan lise öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Mezun olmuş ve mezun olacak İmam Hatip lise, İlahiyat önlisans ve  İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrenciler ve mezunlar başvurabilir. KPSS puanı gibi 2 yıl geçerli bir puan olduğu için 2 yıl içerisinde okulu bitirecek öğrencilerde sınava başvurabilir fakat okulu bitmeden bir tercih yapamaz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.