2019 DİB-MBSTS Başvuru Tarihleri Ne Zaman? 2019 DİB-MBSTS Sınav Tarihi Ne Zaman?

2019 DİB-MBSTS Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Sınav Tarihi Ne Zaman? Tüm Merak Edilenler Haberimizin Detayında..

2019 DİB-MBSTS Başvuru Tarihleri Ne Zaman? 2019 DİB-MBSTS Sınav Tarihi Ne Zaman?
Yayınlama: 25.01.2019
1.199
A+
A-

MBSTS Nedir? Ne İşe Yarar?

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan imam, Kur’an kursu öğretmeni ve müezzinlere yönelik bir sınav. Eğer görev yerinizi veya unvanınızı (imam iken uzman imam olmak gibi) değiştirmek, yurt dışı ve hac’da görevlendirilmek isterseniz bu sınava girmiş olmanız lazım. Yurt dışında görevlendirilmek isterseniz 70 ve üzeri (daha önce böyle oldu) puan almış olmalısınız. Nakil sınavlarında Mbsts’nın ve sözlü puanın ortalaması alındığından Mbst sınavından da oldukça yüksek puan almanızda fayda var. Hac görevlendirmesinde ise görevli olarak kaç kişi alınacaksa en yüksek puan alandan aşağıya doğru sıralama yapılmaktadır. Dolayısıyla MBSTS sınavından her halükarda yüksek puan almanız yararınıza olacaktır.


MBSTS Hap Bilgi, Çoktan Seçmeli Sorular ve En Güncel Bilgiler İçin Instagram Hesabımızı Takip Edin, TIKLAYINIZ!


2019 DİB-MBSTS Başvuru Tarihi Ne Zaman?

ÖSYSM resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre 2019 DİB-MBSTS başvurular ı9-28 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

2019 DİB-MBSTS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYSM resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre 2019 DİB-MBSTS başvurular 13 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi