Sinop’ta 18 yıl aradan sonra ilk kez hafızlık heyecanı yaşandı. 18 senenin ardından Sinop’ta, 18 hafıza icazet verildi.
Sinop’ta ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ Alaadin Camisi’nde düzenlendi. Programa Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, 6 hafız öğreticisi, 18 hafız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Yunus Koçan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Akabinde katılımcılara “hoş geldiniz” diyen Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Sinop’umuzda 18 yıl aradan sonra 18 hafızımız yetişti Elhamdülillah. Onların yetişmesinde emeği geçen başta hocaları, evlatlarını bizlere teslim eden aileleri ve onların yetişmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum. İşte bunlar sizlerin eseridir.” Dedi.
Fatih Camii İmam Hatibi ve dünya Kur’an-ı kerim okuma birincisi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı kerim tilaveti ile devam etti.
Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, “Allah’ın kitabını okuyanlar, namazlarını kılanlar, rızık olarak verilenlerle infak edenlerin zarar etmesi söz konusu olmaz. Kur’an-ı Kerim, dünyamızı ve ahiretimizi tanzim eden ahkamla dolduran Rabb’imize, dünya ve ahiretinin salih anahtarını Kur’an’la bize gönderen Rabb’imize sonsuz hamdüsenalar olsun. Rasülüllah (sav) Bir hadis-i şeriflerinde “Sizin en hayırlsı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir” buyurarak “Bize iyi kul olmayı, iyi baba olmayı, iyi anne olmayı, iyi aile olmayı, iyi eş olmayı, iyi evlat olmayı, iyi kardeş olmayı ve her şeyden önce iyi insan, iyi dost olmayı öğretir” Kur’an-ı Kerim’i ve onun insanlığa kazandırdığı değerleri yeryüzüne taşıma görevini peygamber Efendimiz Hz. MuhammedMustafa (sav)’ in veda haccında Müslümanlara emanet ettiğine işaret ederek, “Rabbimiz nice kavimleri, nice milletleri bu kitapla yüceltmiştir. O kitabı dikkate almayan, O’nun hayat veren ilkelerine tavır alan topluluklar da nice talihsizliklere dücar olmuştur. Tarihten günümüze kadar Müminler Kerim kitabımızı anlama ve O’nu hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına nice hizmetler yapmışlardır. Milletimizin büyük medeniyetler kurmasında, zor zamanlardan çıkmasında, istiklal mücadelesi dönemlerinde en büyük imkanı ve motivasyonu inandığı kitabı Kur’an-ı Kerim olmuştur. Hamdolsun Rabbimize ki, biz kitabını her şeyden aziz bilen bir milletin çocuklarıyız, torunlarıyız. İmanımızı, O’nun bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu oluşuyla bütünleştirmeliyiz. Onun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru bir şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız” diye konuştu.
Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza tavsiyem her gün bir cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O Yüzden Kur’an-ı kerim’ anlayabilmek için Arapça ilimleri de tahsil etmek suretiyle Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Hakim’indeki emir ve yasakları öğrenerek hayatımızda yaşamaya ve insanlara da anlatmak başlıca vazifelerimiz arasında olacaktır.” dedi. ,
Konuşmanın ardından ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Akabinde protokol üyeleri tarafından öğrencilere hediyeler takdim edildi. Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı’nın yaptığı duanın peşine kılınan öğlen namazını müteakiben yapılan ikram ile program sona erdi.